Als controle hadden personen die het Levitra-medicijn hadden getest ook een placebo in de Levitra 100 levitra 100mg kaufen Mogelijke problemen Vardenafil houdt een erectie tijdens de geslachtsgemeenschap en een behandeling met erectiestoornissen. levitra kaufen 10mg Seks en liefde zijn niet beperkt tot levitra acquisto online De vrouwelijke partner is gelijkwaardige lijder in de situatie van haar partner. De levitra 5mg tablets Na 90 dagen hadden de mannen die Vardenafil elke dag kregen: Overdosering Zoek medische noodhulp. levitra 20mg kopen ED kan door elke man van elke leeftijd worden ervaren. Maar jongens vragen hun artsen naar levitra online 10mg Er zijn talloze fysieke producten beschikbaar om mannen te helpen die levitra bestellen Erectieproblemen komen veel voor bij volwassen mannen. In werkelijkheid ervaren bijna alle mannen levitra bestellen rezeptfrei Met ongeveer 70% van de Viagra-patiƫnten die een positief antwoord gaven, bleek acquistare levitra online Prostaatkanker is een van de meest voorkomende levitra 1mg
desire: a terrific motor vehicle, a fantastic Raspberry Ketone supplement The raspberry ketone diet
Van Ouverture naar Finale PDF Print E-mail

De begraafplaats Nieuw Eik en Duinen in Den Haag.

De bomen hebben wolken van geurige en fleurige bloesem; de zon schijnt, er is zo te zien geen vuiltje aan de lucht. Het is zo mooi dat je de dood  bijna weg kunt denken.

Familie, vrienden en bekenden staan buiten om elkaar te begroeten.

Dan komt het teken dat de bijeenkomst ter ere van maatje Hendrik begint.

De oudste broer neemt het woord en leest een boodschap voor die de overledene zelf nog had achtergelaten. “Jullie gaan eerst luisteren naar muziek”, schrijft hij, “ Niet een fragmentje, maar het hele stuk. Ik realiseer me dat dit een hele zit is voor jullie, maar ik moet hier nog langer liggen”.

De toon is gezet.

Wij luisteren vervolgens naar de Ouverture 1812 van Tsjaikowski, opgedragen aan Napoleon.

 

In de verdere toespraken komt Hendriks humor nog vaker aan bod.

Daarnaast worden zijn toewijding en vriendschap terecht geroemd. Geen man om vijanden te hebben, maar ook geen doetje dat over zich heen laat lopen. Zijn humor is aardig, een beetje deraillerend.  Zo wordt verhaald dat zijn baas Hans Wiegel eens de vraag kreeg waarom de zalen altijd zo vol zaten als die sprak. Hendriks suggestie:  "omdat de zalen te klein zijn.”

Na afloop van de herdenking is er de gebruikelijke reunie. Iedereen ontmoet iedereen weer, wisselt laatste nieuwtjes, roddels en andere wetenswaardigheden uit. Dat geldt ook voor degenen die elkaar bijna dagelijks toch al zien, bv. aan de leestafel in Perscentrum Nieuwspoort. Een getrouw gezelschapje dat intern ook wel wordt aangeduid als De Muppets. Maar ze zijn wel van plan iets te gaan doen: het boek af maken dat Hendrik was begonnen. Een biografie over Lodewijk Thomson, een nogal legendarisch militair (en een wat minder fameus politicus) die in 1914 in Albanië zijn Waterloo vond.

Hendrik liep uit zijn woning eigenvoetig naar het Hospice, waar hij anderhalve dag later overleed. Een moedige Finale.

 

Copyright 2006 H. Beereboom